Relatietherapie Goes in Zeeland

In een relatie die slecht gaat, zijn twee mensen heel alleen.

Niet zomaar een dipje

Elke relatie kent zijn ups en downs. Maar dit is anders. Jullie vechten elkaar de tent uit, of jullie vermijden elkaar, situaties of bepaalde onderwerpen. Ieder op zijn eilandje.

Relatietherapeut in Zeeland
In Zeeland is het alleen mogelijk om in relatietherapie te gaan bij psychologe, Sandra de Leeuw. Ik kan jullie goed helpen bij jullie relatieproblemen en we gaan samen de obstakels die er zijn in jullie relatie overwinnen.

Naar een relatietherapeut? Pfoe…

Voor veel stellen is het een ongemakkelijk idee: gaan praten met een relatietherapeut. Je vraagt je af wat een relatietherapeut nou kan doen wat jullie zelf niet kunnen. En tja, het is allemaal wel heel intiem wat jullie gaan bespreken.

Echte hulp

Toch is relatietherapie het beste bij een vastlopende relatie (en trouwens, ook als jullie relatie goed gaat kan een therapeut jullie veel verrijking bieden). In de eerste plaats omdat er iemand bijkomt die jullie in gesprek kan brengen. Want daar schort het zeker weten aan. Anders dan vrienden en familie is de relatietherapeut in staat jullie allebei te laten spreken maar belangrijker nog: te laten luisteren naar elkaar. Daarbij herkent de therapeut patronen in jullie ‘chemie’ en kan jullie handvatten geven om daar uit te breken.

Jullie moeten wel willen

Dat klinkt misschien als een open deur, maar het is wel waar. Net als bij elke therapie gaan jullie het werk doen. Dat moeten jullie wel willen. Allebei.

Nu kan het dat gaandeweg de therapie één van jullie (of jullie samen) tot de conclusie komt dat er geen weg meer is voor jullie samen. Dan kan de therapeut jullie helpen op een respectvolle manier de relatie te beëindigen. Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om ook het afronden van jullie relatie met zorg en aandacht te doen.

Onverwacht

Na al die jaren zou je denken dat jullie elkaar door en door kennen. En dat is waarschijnlijk in veel opzichten ook zo. Toch kunnen er in relatietherapie zaken boven water komen over jezelf en de ander waar jullie allebei van kunnen schrikken. Wat dat betreft is relatietherapie echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Lees meer over relatie en seksualiteit

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land.

Heb je nog vragen over relatietherapie in Goes vlakbij Weert?

Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje ter attentie van Relatietherapeut Goes.