Burnout en stress therapie bij Psycholoog Goes

Burnout is het eindstadium van een proces en geen ziekte, het ontstaat bij gezonde mensen die meestal goed gefunctioneerd hebben. – Arbo Advies

Je bent niet ziek. Je moet er wel wat aan doen.

Je hebt last van gevoelens van vermoeidheid die maar niet verdwijnen. Sterker nog, wat je ook doet, het wordt alsmaar erger! En nu begin je ook nog eens klachten te krijgen als hoofdpijn, concentratievermindering en moeilijk dingen onthouden. Als ook je werk je steeds meer moeite gaat kosten kan er sprake zijn van een burnout.

Je bent i-de-aal! … Voor de rest van de wereld

Je bent de ideale werknemer, gedreven, sociaal ingesteld, je gaat voor 120 procent resultaat en bent niet gauw tevreden. Wie wil jou nou niet in dienst. Maar ondertussen is je gevoel van falen enorm en vind je het moeilijk om hulp te vragen of nee te zeggen.

Wacht niet te lang!

Het is heel belangrijk om niet te lang te wachten hierover contact op te nemen. Met je huisarts, thuis, op het werk, of met mij. Wees niet bang dat je niet serieus genomen wordt, waarschijnlijk heeft je omgeving het al door. Waarschijnlijk hebben ze je ook al wel gewaarschuwd…

We herstellen de balans

Samen kijken we hoe we je energieniveau kunnen herstellen door een goede balans te vinden tussen inspanning en ontspanning.

Vervolgens zullen we kijken hoe je beter je grenzen leert stellen én bewaken – in je werksituatie en ook eventueel privé. We werken aan de hoge eisen die je jezelf stelt; zodat je ook in de toekomst je energieniveau optimaal kan handhaven en emotioneel in balans blijft.

Herkenbaar? Bel of mail voor een afspraak voor stress en burnout therapie.