Traumaverwerking bij Psycholoog Goes

Er is iets gebeurd

Een trauma begint met een indrukwekkende gebeurtenis. Iets dat je hebt meegemaakt of hebt gezien. Dat kan in het recente verleden zijn, het kan evengoed heel lang geleden zijn.

Maar ik had er toch nooit last van?

Die gebeurtenis lijkt verwerkt. Tenminste, je hebt er geen last van, je denkt er misschien zelfs nooit meer aan.

Maar wat blijkt – de emotie van die gebeurtenis ligt ergens opgeslagen en kan ineens in volle hevigheid uitbarsten. Achteraf kun je misschien herkennen wat jouw trauma heeft ‘aangezet’, maar vaak blijft het onduidelijk.

En dan ben je ineens alle grip op je gevoelens en emoties kwijt. Je kunt het niet negeren, het laat je niet los, je krijgt nachtmerries, woedeaanvallen, vreselijk verdriet.

EFT

Met EFT haal je de druk van de ketel. Je komt tot jezelf, voelt rust. Je geeft jezelf zo de ruimte écht tot je gevoel te komen, écht aandacht te geven aan de zaken die je bezig houden of dwars zitten. In de behandeling is EFT een hulpmiddel om sommige processen op gang te brengen, te ondersteunen of versnellen. Het fijne ervan is dat het een zelfhulpmethode is die je meteen in je dagelijkse leven kunt toepassen.

Contact

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp om je trauma te verwerken, of heb je gewoon een vraag? Bel dan voor een afspraak of stuur even een mailtje naar Psycholoog Goes.